A koronavírus-gyilkos ózon

Az ózon valóban elpusztítja a koronavírust. Mivel mérgező gáz, az emberre, az állatokra és a növényekre nézve is életveszélyes.

Az ózon az utca embere számára az ózonpajzs miatt lehet ismert. Ez a gázréteg az, ami megszűri a káros UV-B és UV-C sugarakat. Kicsit furcsa, de ózon nélkül nem létezhetne a szárazföldi élet, viszont maga az ózon minden élőlényre halálos veszélyt jelent. Emiatt van az, hogy az ózonos fertőtlenítések során szigorúan tilos az ózongenerátor közelében tartózkodni.

Bár japán tudósok kimutatták, hogy alacsony, emberre nem veszélyes koncentrációban is semlegesíti az ózon a koronavírust, ennek ellenére tilos a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható ózongenerátorokat emberek jelenlétében is használni, mert az előállított ózon koncentrációjának szabályozására nem alkalmasak!

Miért fantasztikus az ózon?

Az ózon egy háromatomos oxigénmolekula. Nagy mennyiségben kékes színű, szúrós szagú, mérgező gáz – jellegzetes szagát már az egészségre ártalmas koncentráció tizedénél is érezni lehet, de irritálja a szemet és a tüdőt is.

Az ózon gyorsan szétválik kétatomos oxigénre és egyatomos oxigénre. Az egyatomos oxigén azonnal reakcióba lép bármivel – így pusztítja el a vírusokat, a baktériumokat és a gombákat is.

Az ózonpajzson túl

Az ózon mesterségesen is előállítható, ózongenerátorral. Az így létrejött ózon a megfelelő biztonsági előírások betartásával nem veszélyes; az ipar már több, mint száz éve használja fertőtlenítésre, levegő- és víztisztításra, valamint szagsemlegesítésre.

Az ózongenerátor működési elve

Az ózongenerátor beszívja a környező levegőt, majd az ózonlapok felé továbbítja. Az ózonlapok között lezajló koronakisülés, valamint UV-fény hatására a kétatomos oxigénből háromatomos oxigén, azaz ózon lesz. Az instabil ózon azonnal bomlik két-, illetve egyatomos oxigénné – utóbbiról pedig már tudjuk, hogy mindent legyűr.

Az ózongenerátor egy átlagos méretű szoba levegőjét 30-60 perc alatt fertőtleníti – a szükséges idő függ a gép teljesítményétől, és a helyiség nagyságától is. Legalább annyi ideig kell hagyni szellőzni a helyiséget, mint ameddig az ózonos fertőtlenítés tartott.

Tilos a működő ózongenerátorral egy helyiségben tartózkodni! Az ózon súlyos légzőszervi károsodást, illetve halált okozhat! Ha egy mód van rá, semmilyen kisállat és növény se legyen az ózonos fertőtlenítés helyszínén.

Hol ideális az ózonos fertőtlenítés?

Az egészségügyben elterjedt fertőtlenítő az ózon, mivel gyorsan és maradéktalanul fertőtleníti az adott beltér teljes felületét. Segítségével az egyszer használatos egyéni védőeszközök és felszerelések többször is biztonságosan felhasználhatóvá válnak. Mentőöv lehet ez az eljárás a kórházaknak egy esetleges készlethiány áthidalására. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a védőszemüvegek, és arcpajzsok fertőtlenítése az eddigi időigényes kézi áttörölgetés vagy a költséges autoklávos sterilizálás helyett egy ózongenerátorral egyszerűen, gyorsan és olcsón megoldható.

  • Idősotthonokban,
  • Munkahelyen, irodában,
  • Hivatali ügyfélfogadó helyiségben,
  • iskolában,
  • boltban,
  • szállodában,
  • étteremben…
  • Tömegközlekedési járműveken, gépkocsikban – utóbbinál főleg a szellőztetőrendszer és a klíma fertőtlenítésére kiváló.
  • Dohos, penészes, dohányszagú ingatlanokban.

Csak védőfelszerelésben!

Mivel a bekapcsolt ózongenerátor mellett tilos tartózkodni, de valahogy működtetni is kell, így az ózongenerátor üzemeltetőjének védőfelszerelésre van szüksége – mivel az ózon mérgező, a védőfelszerelés használati utasítását szigorúan be kell tartani!

Forrás: vírusmaszk.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .